Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Αυτό το φαγάκι είναι ένα πολύ αγαπημένο φαγάκι το οποίο εγώ προτιμώ με μακαρόνια, καθ' ότι είμαι μακαρονάς !          Ο τρόπος που γίνεται, δίνει τέτοια νοστημιά που πραγματικά χαίρεται κανείς, όχι απλά  να το τρώει, αλλά να το απολαμβάνει, όταν μάλιστα αυτό συνοδεύεται από κόκκινο κρασάκι, τότε η απόλαυση αυτού του φαγητού είναι διπλή.
  
Το μοσχαράκι έτοιμο σερβιρισμένο. 
  
ΥΛΙΚΑ : Μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο (ελιά είναι ένα καλό κομμάτι), 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,    1 πράσο, κρασί κόκκινο, 2 καρότα, 2 κουτ.γλ. πελτέ, ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ,  ρίγανη φρέσκια, ελαιόλαδο Καλαμάτας, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 5 κόκκους μπαχάρι, 2 φύλλα δάφνης, 3 ελιές Καλαμών,  7-8 κόκους κάπαρη, τυρί γραβιέρα (εγώ έβαλα Μανούρα Σίφνου),  και όσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά που δίνει άλλη γεύση σ' αυτό το φαγητό.                                                                                                                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σοτάρουμε το μοσχαράκι και όταν πάρει χρώμα, το βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και τα πράσα. Όταν αρχίζουν να μαραίνονται ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι τσαγιού, το κονκασέ, τα καρότα ψιλοκομμένα, τη ρίγανη, τα φύλλα  δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ελιές και 5 λεπτά πριν βράσει το κρέας, ρίχνουμε το αλάτι για να μην σκληρύνει το κρέας, μετά από αυτό σβήνουμε το φαγητό μας με κόκκινο κρασί. Στο τέλος, ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια το τυρί, το αφήνουμε να λιώσει και με ένα κουτάλι του κάνουμε μαλακά δύο – 3 στροφές για να ανακατευτεί και το φαγητό μας είναι πανέτοιμο.      Το φαγάκι αυτό συνοδεύεται από μακαρόνια, ρύζι, ή πατάτες τηγανητές.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου