Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

KOTOΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.

         ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ                        ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  ΥΛΙΚΑ : 1 κοτόπουλο, 4 πιπεριές 4            
  χρωμάτων,  μανιτάρια, 1 μεγάλο καρότο,                  
  1 σκελίδα σκόρδο,          
  1 ζωμό  λαχανικών,  2-3 κουταλιές σούπας  
  ελαιόλαδο Καλαμάτας, καπνιστό μετσοβόνε.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κόβουμε τις πιπεριές σε      
  μπαστούνια και το καρότο σε φετούλες.  
  Ανακατεύουμε όλα τα  
   
Μόλις ανοίξαμε τη γάστρα. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο
 
   λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε      
   στη γάστρα μια στρώση από αυτά.
   Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου
   και τα τοποθετούμε πάνω
   στη στρώση των λαχανικών.                                    
   Πάνω από το κοτόπουλο βάζουμε τα          
    υπόλοιπα λαχανικά.                                      
    Ρίχνουμε  επάνω το ελαιόλαδο και μετά
    λιώνουμε το ζωμό σε ένα φλυτζανάκι                      
    του καφέ και το ρίχνουμε και αυτό πάνω            
     στο κοτόπουλο.                                              
    Σκεπάζουμε τη γάστρα και την αφήνουμε στο
    φούρνο στους 200 220 ο επί δύο ώρες,              
    αν πρόκειται για πήλινη γάστρα.                                  ΣΗΜ. 15 λεπτά περίπου πριν βγάλουμε τη      
   γάστρα από το φούρνο, ανοίγουμε τη              
    γάστρα και ρίχνουμε  τα κυβάκια του τυριού      
    μέσα.  
    Σ’ αυτά τα 15 λεπτά,    
    η γάστρα πρέπει να μείνει ξεσκέπαστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου