Σήμερα έκανα ένα φαγάκι που ενώ στην αρχή φαίνεται σαν
κάτι το πολύ συνηθισμένο, όλα τα συμπληρωματικά που βάζουμε, του δίνουν μια
διαφορετική γεύση, που σε κάνουν να φας δύο πιάτα.
ΥΛΙΚΑ :
1 Κιλό σπανάκι, 2 πράσα, 1 φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο, 2
κρεμμυδάκια φρέσκα,
½ ματσάκι μάραθο, ½ ματσάκι σφελίτσι,
1 φλ. Ρύζι, 1 λεμόνι, αλάτι και πορτοκαλοπίπερο.
½ ματσάκι μάραθο, ½ ματσάκι σφελίτσι,
1 φλ. Ρύζι, 1 λεμόνι, αλάτι και πορτοκαλοπίπερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : «Πλένουμε και κόβουμε
το σπανάκι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι και το πράσο να
σοταριστούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το μάραθο.
Σοτάρουμε λίγο και το σπανάκι να μαραθεί και ρίχνουμε λίγο νερό να βράσει.
(Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ γιατί και το σπανάκι βγάζει υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να φουσκώσει το ρύζι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι και το πράσο να
σοταριστούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το μάραθο.
Σοτάρουμε λίγο και το σπανάκι να μαραθεί και ρίχνουμε λίγο νερό να βράσει.
(Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ γιατί και το σπανάκι βγάζει υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να φουσκώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε με ρίχνοντας το πορτοκαλοπίπερο, που δίνει μια
διαφορετική και ευχάριστη γεύση και μπόλικο λεμόνι στο πιάτο».
ή αν θέλουμε προσθέτουμε τον μάραθο λίγο πριν το τέλος για να διατηρήσει έτσι όλο του το άρωμα.
ή αν θέλουμε προσθέτουμε τον μάραθο λίγο πριν το τέλος για να διατηρήσει έτσι όλο του το άρωμα.
Τέλειο και βιταμινούχο φαγητό ειδικά με το πορτοκάλι στο τέλος ή σαν χυμός με 2 πορτοκάλια μετά το φαγητό!!!!👌
ΑπάντησηΔιαγραφή