Το καλοκαίρι συνεχίζει να μας δίνει τις
απολαύσεις του, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα «φρούτα» της θάλασσας. Ανάμεσα
σ’
αυτά βέβαια και τα προσφιλή σε όλους καλαμαράκια. Σήμερα έφτιαξα μια συνταγή
που μου αρέσει πάρα πολύ και συνήθως αρέσει και σε όλους. Καλαμαράκια γεμιστά
στο φούρνο
Ελάτε να τα απολαύσουμε μαζί !
Μόλις βγήκανε από το φούρνο |
Ελάτε να τα απολαύσουμε μαζί !
ΥΛΙΚΑ : 5 – 6 μεγάλα καλαμαράκια, 1 φλ. τσαγιού ρύζι
καρολίνα, 1 φλ. τσαγιού φέτα
τριμμένη, 4 κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο), ψιλοκομμένα, 2 μέτριες
ντομάτες ξεφλουδισμένες
και ψιλοκομμένες, 4 – 5 χοντροκομμένες λιαστές
ντομάτες, Αλάτι,
πιπέρι, ½ κουταλάκι κύμινο, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1/4
ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 5 – 6 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον
για το ταψί, Επιπλέον
οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο των καλαμαριών.
Έτοιμο και λαχταριστό. Καλή σας Απόλαυση |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμαράκια. Βράζετε το ρύζι και μετά
το
αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα βάζετε και αυτά στη γέμιση. Γεμίζετε ένα - ένα τα καλαμαράκια, χωρίς να τα παραγεμίσετε και στερεώνετε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
και ρίχνετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και
ψήνετε στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. (αφού θα έχετε βράσει το ρύζι δεν θα
πάρει πάνω από 1 ώρα). Βγάζετε το
αλουμινόχαρτο, ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη.
αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα βάζετε και αυτά στη γέμιση. Γεμίζετε ένα - ένα τα καλαμαράκια, χωρίς να τα παραγεμίσετε και στερεώνετε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
Και το πιάτο της παρέας σας |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου