Τα πλάσαμε σε κυλινδικό σχήμα |
Είχα πολύ καιρό να φτιάξω αυτή τη συνταγή και σήμερα ανοίγοντας το ψυγείο είδα κιμά και σκέφτηκα ότι αυτός ο κιμάς πρέπει να γίνει Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα, "όπερ και εγένετο".
Ένα φαγητό που πραγματικά με δικαίωσε αφού τη νοστιμιά του, σπάνια την απολαμβάνεις.
ΥΛΙΚΑ. 700 γρ. κιμάς, 2-3 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο, μισό
Η σάλτσα μόλις άρχισε να βράζει |
ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα. 2 κούπες τσαγιού ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες, δύο κουταλιές του γλυκού πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μια ιδέα κανέλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά και όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το τηγάνι που θα μαγειρευτούν τα σουτζουκάκια.
Έτοιμα τα σουτζουκάκια |
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου